Belangrijke factoren in een nieuwe baan

Wat vindt een medewerker nou echt belangrijk in een baan? Wat zijn drijfveren en hoe kijken ze aan tegen persoonlijke ontwikkeling? Bij Brunel willen we graag weten wat iemand beweegt en waarom iemand op zoek is naar een nieuwe baan. Alleen zo kunnen wij de perfecte match maken. Brunel heeft daarom onderzoek gedaan onder sollicitanten: wat vindt hij of zij belangrijk in een nieuwe baan? Uit alle antwoorden kwam een duidelijke top 3. Herken jij jezelf in deze top 3?

1. Uitdaging

Onder sollicitanten binnen onze vijf businesslines (Engineering, IT, Finance, Legal en Marketing & Communicatie) zien we één voorwaarde voor een nieuwe baan steeds terugkomen, namelijk: uitdaging. Alle ondervraagde kandidaten vinden het belangrijk uitgedaagd te worden in hun baan. Hun toelichting:

- “De mogelijkheid om mezelf verder te kunnen ontwikkelen. Ik vind het belangrijk om scherp te blijven en hoop daarom op veel uitdagingen.”
- “Een baan moet uitdagend, dynamisch, veelzijdig en belonend zijn met veel verantwoordelijkheid, zeggenschap en uitstekend persoonlijke groeimogelijkheden.”
- “Ik vind uitdaging en afwisseling erg belangrijk zodat ik mijzelf kan blijven ontwikkelen.”

2. Ontwikkeling

Nummer twee van de vaakst genoemde voorwaarden in een baan is ontwikkeling. Dit geldt zeker voor millennials. Uit het onderzoek blijkt dat ontwikkeling ook voor andere generaties hoog op de wensenlijst staat tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan.

- “De kans om mij te ontwikkelen en te specialiseren in mijn vakgebied.”
- “Ik wil me blijven ontwikkelen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er mogelijkheid tot training/opleiding is.”
- “Dat er uitdaging zit in de werkzaamheden die van mij verwacht worden, zodat ik mij verder kan ontwikkelen binnen mijn vakgebied. Daarbij stel ik plezier in mijn werk voorop.”

3. Plezier

Na uitdaging en ontwikkeling wordt plezier het vaakst genoemd. Sollicitanten hebben aangegeven het belangrijk te vinden dat plezier terugkomt in het samenwerken in een team, leuke collega’s zijn belangrijk. Maar ook plezier in het realiseren van doelen en het behalen van resultaten komt vaak terug.
- “Plezier in het werk wat ten goede komt van de opdrachtgever.”
- “Werkplezier en samen een goed resultaat behalen.”
- “Dat je het met plezier doet. Dit ontstaat wanneer er een klik met het werk en de omgeving is.”
- “Dat ik kan doen waar ik goed in ben en er veel plezier in heb.”

En wat vind jij belangrijk in een baan? Laat het ons weten via Facebook of LinkedIn!

Like it? Share it!