De top 10 van 2016

vrijdag 30 december 2016

Aan het einde van het jaar blikken we graag terug op de 10 meest gelezen blogs van Brunel. Van sollicitatie- en carrière-advies tot blogs van onze collega's over millenials en M&M's. Klik op een titel om het hele artikel te lezen!

 

1: Deze vragen stel je in jouw sollicitatiegesprek

‘Heb je zelf nog vragen?’ Vaak eindigt een sollicitatiegesprek met deze vraag. Wat zijn op dat moment de beste vragen om te stellen?
 Onze consultants vertellen wat je op zo’n moment kan vragen. Hiermee kun jij laten zien dat je jezelf hebt ingelezen in de organisatie, dat je interesse toont en dat je weet wat voor jou belangrijk is.

2: De BV ik

Een aantal weken geleden sprak ik een van onze allerbeste medewerkers. Een absolute topper, hij had na zes maanden zijn resultaten voor het eerste jaar gehaald. Uiteraard boden wij hem een vast contract aan en alle voordelen die daar bij horen. Een goed idee dacht ik, maar daar dacht hij duidelijk anders over.. 

3: Pitch jezelf in je sollicitatiegesprek

‘Vertel eens iets over jezelf’, zal je ongetwijfeld als vraag krijgen in een sollicitatiegesprek. Hoe vertel je nou in die beperkte tijd wie jij bent, wat je doet en waar jij goed in bent? Onze tips helpen je op weg om jezelf in een minuut te pitchen. Zo weet degene aan de overkant van de tafel direct wat hij of zij aan jou heeft. Een goede start van je gesprek!

4: Het verrassende belang van M&M's

U kent het verhaal wel: een verwende popartiest heeft in het contract met een concertorganisatie laten vastleggen dat er altijd een schaal M&M’s in de kleedkamer moet staan, maar dat daar expliciet geen bruine M&M’s in mogen zitten. Die blijken er nu toch in te zitten en nu is de diva woest en weigert ze nog op te treden. Het is een klassiek verhaal waaruit blijkt dat artiesten belachelijke, onredelijke eisen hebben en dat ze naast hun schoenen zijn gaan lopen. Verwend en wereldvreemd. Toch?

5: De 5 dingen die veel mensen vergeten op hun cv te zetten

Je hebt uren aan een goede sollicitatiebrief gewerkt, zodat jouw brief straks opvalt tussen de 99 andere inzendingen. Een goede brief is natuurlijk belangrijk, maar vergeet ook vooral niet om aandacht te besteden aan je cv. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, lezen recruiters vaak éérst jouw cv en dan pas je brief. Tijd om een tweede blik op jouw cv te werpen en te checken of je geen belangrijke informatie vergeten bent. Wij helpen je op weg!

6: De 5 carrierebrekers waar je rekening mee moet houden

Met de juiste competenties en het tonen van persoonlijkheid, ambitie, inzet en betrokkenheid maak je kans om de top te bereiken en word je vaak gezien als ‘High Potential’. Maar wat zijn nou de belangrijkste carrièrebrekers?  Lees de uitkomsten van ons onderzoek en doe er je voordeel mee!

7: Vijf redenen waarom je niet alleen op skills moet selecteren

Stel, je zoekt een nieuwe medewerker voor jouw team. Je zit midden in de sollicitatieprocedure en je kunt kiezen uit twee kandidaten. De eerste kandidaat is in het bezit van alle gevraagde skills en de nodige ervaring. Jij bent echter bang dat hij of zij niet goed kan samenwerken. De tweede kandidaat heeft een iets lager kennisniveau en kan ook nog wel wat ervaring gebruiken. Maar deze kandidaat past juist perfect bij de bedrijfscultuur en is erg gemotiveerd. Wat doe je?

8: De medewerker van de toekomst

De wereld om ons heen verandert in een hoog tempo; bedrijven reorganiseren, komen met digitale oplossingen, automatiseren en fuseren. Waarbij de mededeling voor medewerkers vaak genoeg luidt: wen er maar aan.

9: De vijf dingen die de ambitieuze millenial belangrijk vindt

Vanaf 2020 zullen bedrijven voor het grootste deel bestaan uit millennials. Hun motivatie, kijk op de arbeidsmarkt en kennis van nieuwe technologieën vormen de werkvloer van de toekomst. Wat dit betekent voor uw organisatie? Wij zochten het uit!

10: Getting Started bij Brunel!

Wanneer je bij Brunel in een sales- of staffunctie start zorgen we ervoor dat jij alle tools krijgt om jezelf verder te ontwikkelen. Zo volg je een serie trainingen en krijg je coaching on the job. De trainers van dit programma, Patrick Kostwinder en Wendy Joustra, vertellen je graag waarom het introductieprogramma Getting Started ervoor zorgt dat je jouw carrière bij Brunel op de ideale manier start.

 

 

 

Like it? Share it!