Over jongensdromen en een goede werkgever zijn

Ieder kind heeft een droom over wat hij later wil worden. Mijn dochter van acht twijfelt nog een beetje, maar lerares is op dit moment wel de favoriet. Ik wilde, na te hebben getwijfeld over brandweerman of bouwvakker, sinds mijn tiende stiekem altijd al spion worden. Maar dan wel een spion in de stijl van James Bond, met bijbehorende mooie auto.

Top spion
Deze droom kwam weer naar boven toen we bij Brunel onze security-tak begonnen. We hadden information security expert Arjen Kamphuis uitgenodigd voor een talk over security en de risico’s die wij als burger en bedrijven lopen. Daarop volgde een brainstormsessie met veel koffie en biologische energiedrankjes. We kwamen langzaam tot het plan wat nu staat: een security bedrijf oprichten met als doel om op een ethische manier de wereld een stukje veiliger te maken. We spraken meteen over het naar Nederland halen van een top spion.

James Bond in real life
Nu komt die droom uit! Als je mij of Brunel op de verschillende social media volgt dan zal het je niet ontgaan zijn: voormalig topman van de NSA Bill Binney komt voor ons naar Nederland. Hij gaat ons uit eerste hand vertellen wat inlichtingendiensten allemaal doen met de data die ze verzamelen. James Bond in real life en dat gewoon bij Brunel!

Ik ben als een kind zo blij dat Brunel ons in staat stelt om deze droom waar te maken. Eigenlijk is dat een doel voor elke werkgever. Een werkgever moet er voor zorgen dat zijn medewerkers hun dromen kunnen waarmaken! Alleen een loonstrook voor bewezen diensten is achterhaald.

Geluk vinden
De nieuwe modetermen vliegen mij alweer om de oren: “het is een kandidaten markt”, “The War on Talent is in volle hevigheid gaande” etc. Ik wil me hiertussen graag onderscheiden door vast te houden aan dromenrealisatie en het waarmaken van ambitie. Dat is uiteindelijk de enige manier waar wij als werkgever ons geluk vinden.

 

Like it? Share it!