5 tips voor een energieke start van jouw werkdag

Op je werk is het druk en je agenda is (over)vol. Een energieke start? Wij geven 5 tips om het allerbeste uit je werkdag te halen.

Je hebt een drukke baan, een volle agenda en een lijst to do’s. Hoe zorg je er voor dat jouw dag zo energiek mogelijk start? Wij hebben vijf handige tips voor je op een rij gezet. Hiermee weet je zeker dat iedere dag een productieve dag wordt!

Niet snoozen!

Je kent het wel: nog éven blijven liggen. Telkens klik je weer op die snooze-button. Tuurlijk, snoozen voelt als nog even lekker blijven dromen, maar je valt eigenlijk steeds weer half in slaap. Doe dit dus niet en sta direct op. Houd je ook aan een vast slaapritme, zodat je uitgerust wakker kan worden. Leer het snoozen af en je merkt snel genoeg dat je energieker bent in de ochtend.

Eten en drinken

Door te slapen verlies je vocht, dus begin altijd met een lekker groot glas water. Niet alleen drinken, maar ook je ontbijt zorgt ervoor dat je energiek kunt starten. Of je de dag begint met een groene smoothie, boterhammen met kaas of een kommetje havermout: een goed ontbijt geeft je de eerste paar uur werken een flinke portie energie. Drukke dag voor de boeg? Misschien kun je tijdens het ontbijt alvast je e-mail checken. Zo kan je op kantoor meteen aan de slag!

Bewegen = meer energie

Geef je lichaam een kickstart door te bewegen. Door een paar oefeningen zoals jumping jacks te doen. Of, als je de mogelijkheid hebt, door fietsend of lopend naar je werk te gaan. Als je echt een fanatiekeling bent kun je de ochtenduren zelfs gebruiken om naar de sportschool te gaan. Wat je ook doet, beweging geeft je energielevel een boost. Hier kun je de hele dag van profiteren! 

Groet iedereen

Gezellig binnenkomen geeft je de motivatie om productief aan het werk te gaan. Groet daarom al je collega's. Het is ook oké om te beginnen met een beetje small talk. Daarna ben je echt klaar voor een energieke werkdag. Overigens kan een goede band met je collega's bijdragen aan je productiviteit.  

Timemanagement

Werk slimmer, niet harder. Dit voorkomt stress. Besteed daarom aandacht aan timemanagement. Neem bij de start van de werkdag je agenda door. Zo weet je waar je tijd vandaag naartoe gaat en kan je prioriteren. Denk ook eens na over productiviteitstips zoals Eat the Frog: de kikker staat hier voor de taak waar je het meest tegenop kijkt. Als je die meteen aan het begin van de dag uit de weg ruimt, wordt de dag daarna alleen maar beter. Zo schuif je niets meer voor je uit en werk je efficiënt.

Niet stressen

Relax! De dag beginnen met stress is killing. Probeer daarom goed te plannen en lijstjes te maken. Misschien is het een idee om eens extra vroeg te beginnen. Je kunt dan in alle rust alvast aan de belangrijkste projecten werken voordat je meetings hebt of al je collega’s binnen komen.