Getting Started bij Brunel!

donderdag 13 oktober 2016

Wanneer je bij Brunel in een sales- of staffunctie start zorgen we ervoor dat jij alle tools krijgt om jezelf verder te ontwikkelen. Zo volg je een serie trainingen en krijg je coaching on the job. De trainers van dit programma, Patrick Kostwinder en Wendy Joustra, vertellen je graag waarom het introductieprogramma Getting Started ervoor zorgt dat je jouw carrière bij Brunel op de ideale manier start.

Patrick: ‘Onlangs hebben we het Getting Started-programma voor nieuwe medewerkers geheel - vernieuwd. Dit betekent dat je nu start met een high impact 3-daagse kick off. Zo leer je in korte tijd om feedback te geven, hoe je omgaat met verschillende gedragsstijlen volgens de DISC-theorie en pitchen. Daarnaast is er ook genoeg tijd voor ontspanning tijdens de diners en borrels.’

Wendy: ‘De 3-daagse kick off vind plaats in een hotel met een mooie ligging in de bossen op de Veluwe. Dit is een groene en inspirerende omgeving, waar je echt even weg bent van je dagelijkse werkzaamheden. Doordat er per keer maximaal twaalf deelnemers zijn leer je elkaar goed kennen. Je leert alle ins en out over Brunel en je bouwt alvast een netwerk op binnen de organisatie. Tijdens de drie dagen zit je niet alleen in trainingen, maar ben je ook fysiek actief tijdens bootcampsessies.’

Daarna volg je een aantal weken trainingen waardoor je jezelf kunt ontwikkelen, zowel persoonlijk als in jouw vakgebied. Na de drie daagse kick off volg je een aantal trainingen op kantoor, verspreid over je eerste vijf maanden bij Brunel. Zo volgt iedereen bijvoorbeeld een training in effectief werken en in het voeren van betekenisvolle gesprekken. Salescollega’s volgen ook trainingen op het  gebied van recruitment, arbeidsrecht en het voeren van selectiegesprekken.

Patrick: ‘Alle trainingen binnen Brunel zijn gebaseerd op onze 100% leren filosofie, voortkomend uit het 70/20/10 leermodel. Dit model bestaat uit toepassen in de praktijk, coaching en feedback en training. Opgeteld levert dit een 100% leerervaring op. We zoomen in op de praktijk en kijken wat je al goed kunt. Vervolgens kijken we naar wat je nodig hebt om verder te komen en nog beter te worden.’

Wendy: ‘We hebben goed gekeken naar wat handig is. Wat kunnen mensen direct toepassen? Wat hebben ze nodig om zichzelf te ontwikkelen? Zo zijn we tot een opbouwend programma gekomen. Eerst de basis, daarna gaan de trainingen steeds meer op de details in. Daarmee kun je in je carrière bij Brunel op ieder niveau je trainingen blijven toepassen.’

Tijdens en na de trainingen krijg je persoonlijke coaching. Jouw leidinggevende zorgt voor coaching on the job. Zo word je ook in de dagelijkse praktijk gecoacht. Het bijbehorende e-learning platform BeSmart helpt daar ook aan mee.

Patrick: ‘Via BeSmart bereid je jezelf voor op de training. Er staan documenten ter achtergrond informatie in en je kunt er opdrachten maken.  Doordat BeSmart mobile first is ontwikkeld kun je altijd en overal waar je maar wilt bij je trainingsdocumenten. Na afloop van de training stuur je via BeSmart een evaluatie van de training in. Met deze feedback passen we de trainingen aan om alles nog beter op de wensen van de medewerkers te laten aansluiten. Zo zijn de trainingen iedere keer net een beetje anders. Het succes van de aanpassingen zien we terug in de waarderingen van de deelnemers en de feedback van de leidinggevenden. Met de leidinggevende hebben we nauw contact zodat we kunnen zien wat de voortgang van het leren en presteren bij de deelnemer is.’

Je gaat bij Brunel vanaf dag één dus volop met jouw persoonlijke ontwikkeling aan de slag. Ben jij ook klaar voor een carrière bij Brunel en voor het Getting Started programma? Kijk dan snel bij onze interne vacatures!

 

Like it? Share it!