Consultant IT Chantal van der Veen

donderdag 20 oktober 2016

Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor 12 medewerkers die gedetacheerd zijn bij verschillende opdrachtgevers. Ik ben verantwoordelijk voor het hele proces; het werven en selecteren, gesprekken met de managers (waar liggen de kansen) en het begeleiden van de medewerkers. Veel ballen in de lucht houden dus! Ik werk op ons kantoor in Groningen en richt me onder andere bij non-profit organisaties op profielen als Functioneel Beheerders en de Business Analisten.

Voor mij betekent kiezen voor Brunel kiezen voor kwaliteit. De juiste professional op de juiste plek, dat is waar ik voor ga. Dit realiseer ik door vraag en aanbod bij elkaar te brengen en dit te vertalen naar een maatwerkoplossing. Door samen met de inhurende manager in de probleemstelling te duiken kan ik zo concreet mogelijk meedenken over de juiste oplossing.

Ontwikkeling
Iedere zes weken ga ik langs op de werkvloer bij mijn medewerkers. We praten dan bijvoorbeeld over de werkzaamheden, de sfeer en over carrièreontwikkeling. Samen kijken we dan of er verbeterpunten zijn en hoe we deze kunnen aanpakken. Daardoor krijgt de specialist niet alleen begeleiding van de opdrachtgever waar hij of zij gedetacheerd is, maar ook persoonlijke coaching vanuit Brunel.

Kennis delen
Ik vind het belangrijk dat de verschillende specialisten van Brunel elkaar leren kennen. Zelf ben ik verantwoordelijk voor een grote overheidsinstantie waar zo’n tien specialisten van Brunel werken. Regelmatig gaan we samen lunchen om kennis en ervaringen uit te wisselen.
Dit doen we ook tijdens Interactives: een interactieve kennissessie voor functioneel beheerders en business analisten. Deze avonden worden vormgegeven door thema’s die de specialisten zelf aandragen. Hier zoek ik vervolgens een passende spreker bij en samen maken we een interessant programma.

Nooit uitgeleerd
In mijn eerste baan was ik vooral bezig met plannen maken en beleidsstukken opstellen. Ik was op zoek naar meer diversiteit en een groter team om snel te kunnen groeien. Mijn functie bij Brunel als Recruitment Consultant IT heeft alles wat ik tijdens mijn vorige baan heb gemist: een goed team om mee te sparren, veel diversiteit en een werkgever die naast prestatie ook gericht is op ontwikkeling. Een job waarbij je niet uitgeleerd raakt, iets wat mij vanaf het begin en nog altijd aanspreekt!

Eén behoefte, vele oplossingen
"Elke Bruneller die start bij een opdrachtgever wordt een succes", dit is het motto dat centraal staat tijdens mijn werk. Iedereen heeft zijn eigen beweegredenen om bij een organisatie in dienst te treden, daarom is het belangrijk dat ik als consultant goed luister naar de behoefte van de specialist. Ik wil niet alleen weten wat zijn of haar ambitie is, ook wil ik weten hoe diegene hierin gefaciliteerd wil worden. Wil iemand zich blijven ontwikkelen? De ene persoon doet dat het beste onder een goede manager, maar de ander door het aansturen van een team of juist door het volgen van trainingen of opleidingen. Eén behoefte kan zich vertalen in veel verschillende oplossingen. Zodra je de behoefte van de kandidaat kent en dit naast de wensen en cultuur van de opdrachtgever legt, maak je in mijn ogen de beste match.

Door de begeleiding vanaf het vinden van de kandidaat tot in zijn carrière ben ik betrokken bij het gehele proces. Daarom kan ik er zeker van zijn dat mijn motto tot zijn recht komt: "Elke Bruneller die start bij een opdrachtgever wordt een succes"!

 

 

Like it? Share it!