Brunel Consultant Finance en Risk

Volgens het woordenboek is de definitie van een consultant ’iemand die zijn of haar kennis in dienst stelt van anderen en daarbij voor veel verschillende klanten werkt’. Dat is ook exact wat Bram Siebelink doet als consultant Finance en Risk bij Brunel. Hieronder lees je wat Bram als consultant voor opdrachtgevers van Brunel betekent. 

Meedenken op niveau

Na het afronden van mijn master privaatrecht aan de Universiteit van Tilburg heb ik als jurist bij een grote rechtsbijstandsverzekeraar gewerkt. Daarna heb ik enige tijd bij een advocatenkantoor op het gebied van contractenrecht en personen- en familierecht gewerkt. Ik merkte dat mijn kracht zit in het verbinden van mensen en het werken naar oplossingen in plaats van alles vanuit een zuiver juridisch perspectief benaderen. Vanuit deze juridische inhoudelijke rol heb ik zes maanden geleden de overstap naar Brunel gemaakt. Ik was op zoek naar een baan waarin ik mijn juridische achtergrond kon combineren met mijn wens om meer bezig te zijn met mensen. Door mijn kennis en netwerk weet ik op niveau met grote opdrachtgevers mee te denken op het gebied van inhuurvraagstukken en de invulling van een flexibele schil.

Betrokken bij het gehele traject

Brunel voelde voor mij vanaf het begin al direct goed. Bij Brunel kom je in een jonge en ambitieuze organisatie terecht waarbij ondernemerschap wordt gewaardeerd. Mijn team Finance en Risk houdt zich met name bezig met de bemiddeling van finance specialisten bij banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Wij bemiddelen compliance officers, riskmanagers, kredietanalisten en business controllers. Mijn uitdaging bestaat naast het spreken van interessante kandidaten ook uit het opbouwen van een lange termijnrelatie met opdrachtgevers. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de begeleiding van mensen die via Brunel bij onze opdrachtgevers werken. De combinatie van deze werkzaamheden zorgt ervoor dat het werken als consultant gevarieerd en uitdagend is. De veelzijdigheid van het werk zorgt dat ik betrokken ben bij het gehele traject. Bovenal ben ik het aanspreekpunt voor medewerkers en opdrachtgevers.

Wat kan een consultant voor jou betekenen?

Brunel is in staat om direct oplossingen te bieden op het gebied van projectmanagement, detachering en consultancy. Dit betekent concreet dat ik als consultant durf mee te denken met een organisatie of afdeling om specialistische functies tijdelijk of voor lange termijn in te vullen. Dit zorgt ervoor dat een bedrijf doorlopend beschikt over goed opgeleide professionals die begeleid worden door ervaren consultants met kennis van de branche van de opdrachtgever. Aangezien een consultant bij Brunel kennis heeft van de branche, weten consultants wat er speelt in de sector en welke veranderingen er op de arbeidsmarkt zijn. Momenteel ben ik betrokken bij de oprichting van een nieuwe compliance afdeling bij een bank. Vanaf de zijlijn denk ik met het management mee om de afdeling optimaal te laten functioneren. Doordat ik betrokken ben bij het gehele proces, zie ik dat de afdeling naar een hoger niveau getild wordt en ben ik veel in gesprek met de managers van de bank en de mensen die op deze afdeling via Brunel werken. Het woord consultant blijft een vrij breed begrip, maar deze omschrijving leidt er toe dat consultants van Brunel op het gebied van allerlei verschillende vraagstukken kunnen adviseren en zich snel en goed kunnen aanpassen aan de wensen van de opdrachtgever.