Van kinderpsychologie naar Rabobank

woensdag 10 augustus 2016

Waarom jij voor het YSP moet gaan
Het Young Specialist Program (YSP)* biedt de mogelijkheid om een, misschien voor jou geheel nieuw, vakgebied vanuit verschillende invalshoeken te leren kennen. De financiële sector is enorm groot en door het YSP kan jij zelf ontdekken wat jou wel en niet aanspreekt en hier ook meteen je vervolgopdracht op aanpassen. Een ander voordeel van het YSP is dat je regelmatig van opdracht wisselt. Hierdoor leer je veel nieuwe mensen kennen en bouw je een mooi netwerk op.

Ontmoet de Insurance & Banking specialisten van Brunel

Bootcamp
Het YSP traineeship startte met een bootcamp van een aantal dagen. Tijdens deze bootcamp heb ik overdag inhoudelijk kennis opgedaan door middel van WFT-trainingen. Deze trainingen werden afgewisseld met sportieve activiteiten om het hoofd leeg te maken.  Elke dag werd afgesloten met een gezellig diner. De bootcamp was de ideale gelegenheid om de andere trainees beter te leren kennen en om connecties te maken voordat iedereen na het YSP zijn eigen weg zou gaan in de financiële dienstverlening. Ik vond de bootcamp vooraf erg spannend omdat ik het idee had dat ik een van de weinigen zou zijn die geen economische studie had afgerond. Dit bleek niet zo te zijn. Een deel van de andere trainees had ook een heel andere studieachtergrond.

Switch
Ik heb kinder- en jeugdpsychologie gestuurd aan de universiteit van Utrecht. Een erg leuke studie maar helaas vond ik niet de baan die bij mij paste. Na een aantal korte klussen werd ik benaderd door Brunel. Ik had zelf nooit aan het YSP traineeship gedacht omdat ik er niet bij stil had gestaan dat ik met mijn studie in de financiële wereld zou kunnen werken. 

Aan de slag bij de Rabobank 
Na de bootcamp ben ik gestart op de afdeling Klantinteractie Bedrijven bij Rabobank Nederland. Ik heb hier tien maanden gewerkt en de Rabobank en alle systemen goed leren kennen. Gedurende deze opdracht heb ik gemerkt dat de particuliere kant mij meer aanspreekt dan de zakelijke kant. Ik heb dit aangegeven bij mijn consultant van Brunel. Hij is op zoek gegaan naar een vervolgopdracht binnen een particuliere afdeling. Niet veel later belandde ik bij de Rabobank in Drunen als adviseur particulieren.

Wat ik het leukste vind aan mijn nieuwe opdracht zijn de afwisselende werkzaamheden en de diversiteit aan vragen. Van betalen & sparen tot verzekeringen en leningen. Ik heb in de afgelopen tijd heel veel nieuwe dingen geleerd en ik ben nog lang niet uitgeleerd. Mijn ambitie is om door te groeien naar de functie van teamleider of trainer binnen de financiële dienstverlening.

Verder kijken
Het YSP programma heeft er voor gezorgd dat ik verder ben gaan kijken naar kansen en mogelijkheden om buiten mijn eigen vakgebied aan de slag te gaan. Ik ben hiervoor uit mijn comfortzone gestapt, maar dit heeft mijn zelfvertrouwen een enorme boost gegeven. Met lef en de juiste motivatie kan je snel en makkelijk nieuwe dingen leren.

Olga Meulendijks 

*Het YSP-traineeship gaat verder onder de nieuwe naam Traineeship Banken en Verzekeringen 

Like it? Share it!