Apps om effectief te werken

maandag 22 augustus 2016

Iedere werkdag ben je het liefst zo productief mogelijk. Jouw telefoon - die je eigenlijk altijd wel bij je hebt – kan je hierbij helpen. Maar hoe kun je deze inzetten om zo effectief mogelijk te werken? Onderstaande apps voor een productieve werkdag helpen je op weg!

Braintoss
Je hebt opeens een goede ingeving, maar je bent niet in de buurt van je computer of je notitieboekje. In de app kun je een foto maken, een notitie schrijven of een bericht inspreken. Braintoss stuurt al jouw brainwaves direct door naar je mailbox. Wanneer je deze mails in een speciaal mapje laat binnenkomen heb je meteen een handig overzicht van al je ideeën.

Evernote
Notities maken, afbeeldingen en artikelen opslaan, to do-lists maken; Evernote kan het allemaal. Je hebt geen post-its, to-do boeken en bookmarks meer nodig, want alles wordt gebundeld in een handig overzicht.

IF
Automatisch je telefoon op stil wanneer je het kantoor binnenloopt? Een mailtje ontvangen wanneer je een gemiste oproep hebt? IF regelt het voor je. Hoe? Doordat IF je verschillende apps met elkaar laat linken. IF staat voor Is this, then that. Dus wanneer er een bepaalde actie is koppelt IF daar meteen de door jou ingestelde vervolgactie aan. Zo heb je meer tijd over voor je werk.

Acceleread
Veel mails te lezen, whitepapers, rapporten en artikelen? Acceleread traint je in snel en effectief lezen. De app belooft dat je in tien dagen al merkbare vooruitgang boekt. Met de drie niveaus kan je jezelf blijven uitdagen de tekst zo effectief mogelijk te lezen.

Elevate
Elevate is een braintrain app. Deze app geeft je iedere dag een serie korte opdrachten om je hersenen mee te trainen. De app traint je op het gebied van verbanden leggen, geheugen, aandacht en probleem oplossend vermogen. Door bijvoorbeeld dagelijks tijdens je ontbijt de opdrachten te doen geef je jouw brein - en daarmee jouw dag - een kickstart!

iAnnotate
Er zijn genoeg apps waarmee je PDF- en Word-bestanden kunt lezen, maar iAnnotate laat je ook op een gebruiksvriendelijke manier tekst of opmerkingen toevoegen en tekst highlighten. Zo kan je thuis of onderweg documenten doornemen en daarna direct naar jezelf mailen vanuit de app.

Like it? Share it!