Je werkdag beter indelen?

Je rent van meeting naar meeting en hebt nog 10 to-do’s op je lijstje. Dat ga je vandaag nooit meer redden. Vanavond maar weer doorwerken dan, net als gisteren. Herkenbaar? Dan ben jij waarschijnlijk een optimistische of een chaotische planner. De voordelen van een goede planning? Minder stress, efficiënter werken en meer vrije tijd. Wij geven je vijf tips!

1. Probeer je 25 minuten volledig op één taak te focussen, dus niet stiekem je mail checken of met je vrienden WhatsAppen. Met deze Pomodoro Techniek raak je minder snel afgeleid én houd je onbewust vaker een korte pauze. 

2. Stop met multitasken (zie punt 1). Helaas vrouwen, uit onderzoek blijkt dat zowel het mannelijk als het vrouwelijk brein zich niet 100% op twee taken tegelijkertijd kan richten. 

3. Werk hard als je in the zone bent, maar vergeet niet om ook te relaxen als je het super druk hebt. Let een paar minuten op je ademhaling of loop een rondje, als het kan buiten. Find your inner peace! 

4. Vertrouw niet alleen op je eigen geheugen. Al denk je dat jij een super geheugen hebt, je kunt gemiddeld maar 7 taken tegelijk onthouden. Maak daarom gebruik van lijstjes of je agenda. Er zijn ook veel handige apps voor Android en iOS

5. Bedenk ten slotte ook dat je niet alles zelf kunt doen. Maak goede afspraken met collega’s over de verdeling van taken en vraag om hulp wanneer nodig!

Like it? Share it!