Echt geluk en luxe problemen, met een vleugje borstklopperij

Soms heb je van die momenten dat je plotseling geconfronteerd wordt met hoe je in het leven staat. Dit kan heel hard landen. Ik had vandaag zo’n moment. Lekker druk aan het werk, leuke collega’s die je tegenkomt bij de koffie automaat en dan kom je erachter hoe je leven er voor staat.

Na een wat rumoerige tijd in 2014 en 2015 op privé vlak is de tweede helft van 2015 een opmars geweest naar een 2016 waar ik niks anders kan zeggen dan dat ik intens gelukkig ben. In je leven zijn er drie pijlers waarvan je op zijn minst twee pijlers op orde moet hebben om stabiel te zijn en te kunnen groeien. De drie pijlers zijn: huis, relatie en werk. Hoe lekker is het als je naar jezelf kan kijken en ziet dat alle drie de pijlers op en top zijn? Energie ontvangen uit je privéleven en dat ook nog eens mogen ontvangen uit je werk is heerlijk. Als ik 10 jaar later was geboren hadden ze me waarschijnlijk als extreem ADHD gediagnostiseerd, in plaats van een energiek kind.

Kijkend naar mijn werk zijn we binnen Brunel met veel mooie dingen bezig. Op een gestructureerde manier zijn we hard aan het groeien. We zijn zelfs zo hard aan het groeien dat we op zoek zijn naar meer dan 50 (sales) consultants binnen al onze vakgebieden! Het probleem waar ik nu tegen aan loop is dat als ik sollicitanten over Brunel vertel, over wat de Brunel manier is en wat ze kunnen verwachten, dat het nagenoeg ongeloofwaardig is. Is het een luxeprobleem dat je leuker bent dan hoe je overkomt?  In de kroeg kwam je vroeger (ik kan natuurlijk niet voor de jeugd van tegenwoordig spreken) iemand tegen die er als pakketje super uit zag, maar na een korte woordenwisseling bleek het pakketje toch niet zo super te zijn. 

Mijn lieve oma zei altijd tegen mij: “Vind iemand die niet knap is maar mooi”. Als 10-jarige snapte ik dat niet. Het gaat niet om de arbeidsvoorwaarden alleen, het gaat om het totale pakket van uitdaging, ondernemen en positieve verrassingen.

Ik ben blij dat ik het luxeprobleem heb om de echte waarde van Brunel over te brengen op nieuwe (potentiële) Brunellers. Het is een uitdaging die ik graag aan ga.

Ik hoop voor iedereen dat hij intens gelukkig mag zijn en dat alle drie de pijlers staan en mogen groeien. Voor de Brunellers weet ik dat het met één van de pijlers wel goed zit.

Like it? Share it!