Bootvaren voor gevorderden en de winter is de nieuwe zomer

Het zal zeilminnend Nederland niet ontgaan zijn dat Brunel weer meedoet aan de Volvo Ocean Race. Vorige week is ‘onze boot’ voor het eerst nat geworden en hij doet het goed! Het mooie van de komende editie is dat alle boten identiek zijn. Het gaat er dit keer om wie de beste bemanning heeft. Ik ben geen zeilkenner, maar ik denk dat we gaan winnen. Team Brunel is zowel in de zeilsport als in ons dagelijks werk altijd bezig om de beste te blijven en nog beter te worden. In mijn eerdere blog, van alweer veel te lang geleden, schreef ik dat de economie aan het aantrekken is. De landelijke economie gaat inderdaad vooruit, Brunel gaat nog veel harder. We investeren in onze salesorganisatie, opdrachtgevers en onze medewerkers bij deze opdrachtgevers.

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar ik zie meer zwaluwen dan kraaien.

Over die zwaluwen gesproken, ik zou toch als ik naar buiten kijk een mooi winterlandschap kunnen verwachten waar ze in Sochi jaloers op zouden zijn. Afgezien van de kale bomen en de grijze lucht heb ik het gevoel dat we van de ene herfst naar de volgende herfst zijn gegaan. De temperatuur van vandaag is net zo hoog als de warmste zomerdag van vorig jaar. Ik eis dan ook dat we er minimaal een zomer tussendoor krijgen. Vivaldi schreef niet voor niets de Vier Jaargetijden. Wat is er mis met: sneeuw met schaatsen, zon met een cola op het terras, meer zon en je voeten branden aan het hete zand en als afsluiter een klein beetje regen. Ik houd mijn hart vast als we straks in oktober bij de start van de Volvo Ocean Race in de media afgeleid worden omdat de rayonhoofden dan ook bij elkaar komen. It Giet Oan! krijgt dan wel een gekke betekenis.

Respect

Terug naar het zeilen. Binnen Brunel leeft de Volvo Ocean Race volop! We zijn eigenlijk best wel trots dat we meedoen. En als ik dan zie wat de race nu precies inhoudt dan heb ik diep respect voor wat de zeilers gaan doen. Ik weet 100% zeker dat Brunel de race gaat winnen en ik weet bijna zeker dat het Brunel zeilteam dat ook gaat doen in de Volvo Ocean Race.

Like it? Share it!