Zonnige economische tijden en de Playstation 4

Toen ik gisteren weer mocht deelnemen aan de dagelijkse autopolonaise richting de Coentunnel, had ik alle tijd om me voor het eerst in lange tijd weer eens te ergeren aan de hedendaagse pers/media. Ik ben een rasoptimist, elke ochtend als ik vanuit Friesland naar de Randstad mag rijden dan is het eerste wat ik hoor dat er nergens files zijn behalve op de A7, de A8 en de A10, precies mijn route. Dit stoort mij totaal niet, ik neem ruim de tijd voor de rit en kan er eventueel ook voor kiezen om op de A9 in de file te gaan staan.

Waar ik wel mee opgehouden ben is het luisteren naar radio 1 en zelfs BNR. Volgens hun is het kommer en kwel met onze economie, dat we überhaupt nog files hebben is een wonder. Ook al gaan de beurzen weer naar recordhoogtes, zijn er bedrijven die gewoon groeien en winst maken (zoals bijvoorbeeld Brunel), de radiomakers, kranten en alle andere journalisten lijken goed nieuws in de boycot te hebben gegooid. Als een CEO van een willekeurig bedrijf geïnterviewd wordt en hij vertelt over winst zouden ze het liefst meteen de haak erop gooien!

Ik ben geen econoom, maar ik geloof dat het tij aan het keren is! Ik zie in mijn werk een groeiende vraag naar goed personeel. Meestal hebben wij het genoegen om een maand eerder het economisch herstel te zien dan de rest van de wereld. Welnu, als ik terug kijk naar de afgelopen periode dan is de crisis voorbij. Ik heb dit nieuws aangedragen bij Lara Rense van Radio 1, maar ik sta nu op haar zwarte lijst.

Zelf heb ik mijn steentje bijgedragen aan het stimuleren van de economie, ik heb een Playstation 4 besteld. De releasedatum is vrijdag 29 november en ik heb de dag al vrij gepland. Een collega van mij is bij de Gamescom in Duitsland geweest. Voor de niet nerds onder ons: het gevoel wat de Gamescom geeft aan een nerd/gamer is vergelijkbaar met het gevoel wat Mien uit Assen krijgt bij een bezoek aan de huishoudsbeurs. Op de beurs werden de playstation 4 en de spellen gepresenteerd die bij lancering ook uit komen. Ik kan niet wachten tot ik 29 november tot diep in de nacht de nieuwste games kan spelen op mijn nieuwe console en mijn eeeehhh oude LCD tv. Mijn nieuwe console verdient meer dan mijn huidige tv, ik moet mijn spaarrekening maar eens lief aankijken voor een nieuwe Sony tv. Wat ik er al niet voor over heb om onze economie uit het dal te trekken.

Ik nodig u allen uit om mijn voorbeeld te volgen: investeer in iets moois, iets leuks, iets waar je een glimlach van krijgt, iets wat je eigenlijk helemaal niet nodig hebt maar toch moet hebben. Apple is met deze latente vraag groot geworden. Als we als Nederlanders dit deze week nog doen, dan hebben we onze economie er weer boven op en bel ik Lara Rense op om haar te vertellen dat de azijn op is en dat het tijd is voor champagne!


The crisis of today is the joke of tomorrow

H.G. Wells

Like it? Share it!