De IT strategie van 2013, de luisterende IT ‘er en vooruit dan: wanneer houdt het op met sneeuwen?

Mijn blog gaat vaak over de mens in combinatie met IT of andere dagelijkse bezigheden. Welnu ik ben er wel klaar mee! Ik kijk naar buiten en zie het zonnetje heerlijk schijnen. Er zitten geen musjes op het dak, dus die zullen er wel af gevallen zijn. Wat een geluk! Ik loop, nee, ik ren naar buiten om te genieten van deze zonnepracht.

Maar de mussen zijn niet van het dak gevallen, ze zitten vastgevroren in hun nest. Ik heb met het naar buiten rennen meteen een keelontsteking en een griep opgelopen. Achteraf toch blij dat Al Gore geen president is geworden met zijn global warming. De sneeuwklokjes kunnen net als ik geen sneeuwvlokje meer aan dus zoals de Amerikanen het treffend zeggen: Will ya cut the crap already and give me some summer! (het had in elke andere taal gekund).

Net zoals de natuur niet luistert naar zijn eigen wetten (waar toch duidelijk staat dat eerste kerstdag kouder moet zijn dan eerste paasdag) zo luistert een gemiddelde IT afdeling niet naar zijn klanten. Als sinds jaar en dag bedenken de mensen van IT iets wat zo geweldig is dat de klant eigenlijk niet zonder kan. Een voorbeeld hier van is een Sharepoint implementatie waar iedereen gebruik van moet maken zonder dat iemand het wil of nodig heeft. Ook de IT afdeling bepaalt welke mobiele middelen wel goed zijn en welke juist niet! Heb je een klacht dan bepaalt de IT afdeling hoe je ze mag bereiken. Liever per mail en niet per telefoon.

Zou het niet mooi zijn als de IT strategie van 2013 de volgende woorden zou bevatten: luisteren, ondersteuning bieden aan een optimaal bedrijfsproces, klant kiest zijn eigen tools. Bij Brunel hebben wij meerdere Sharepoint trajecten tot een zeer goed eindresultaat gebracht. Ook hebben wij meerdere BYOD projecten ondersteund. Hoe? Door te luisteren naar de klant en vooral ook naar de klant van de klant.

Heeft u interesse in een luisterende IT’er? Ik luister graag naar u. Ben je een luisterende IT’er? Bel me dan (06-51 208 218), want we kunnen niet genoeg luisterende IT’ers aan ons binden!

Like it? Share it!