Deze 5 dingen vergeten veel mensen op hun cv

Met bloed, zweet en tranen heb je aan jouw sollicitatiebrief gewerkt, om op te vallen tussen de 99 andere inzendingen. Een originele en sterke brief is natuurlijk belangrijk, maar vergeet jouw cv niet! In tegenstelling tot wat je misschien denkt, lezen recruiters vaak éérst jouw cv en dan pas jouw sollicitatiebrief. Tijd om nog eens goed naar jouw cv te kijken dus! Check hieronder of je geen belangrijke informatie bent vergeten. 

Simpel: jouw geboortedatum

Het klinkt heel logisch, maar toch vergeten veel sollicitanten hun geboortedatum te vermelden op hun cv. Gelukkig is dit snel gecheckt en net zo snel toegevoegd. 

Profielschets op jouw cv

Jouw cv moet natuurlijk geen ellenlange lap tekst worden. Je moet wél jouw Personal Brand erin verwerken. Wat maakt jouw uniek? Schrijf jouw Personal Brand uit door een profielschets op jouw cv te zetten. Dit geeft je de kans om jezelf voor te stellen in een kort stukje tekst. Hoe je een sterke profielschets schrijft? Dat lees je hier

Promoties vermelden

Vergeet jouw promoties niet! Ook als die eigenlijk niets veranderden aan jouw officiële functietitel. Misschien heb je meer verantwoordelijkheden gekregen of ben je op een andere afdeling in dezelfde functie gaan werken. Het is allemaal het vermelden waard!    

Online zichtbaarheid

Veel recruiters gebruiken social media om sollicitanten te screenen of komen via Google op jouw social accounts terecht. Denk er dus aan om niet alleen jouw LinkedIn profiel te optimaliseren, maar ook jouw Instagram of Facebook profielen. Let er op dat jouw offline Personal Brand overeenkomt met al jouw online uitingen. Lees hier meer over Personal Branding

0-2 jaar werkervaring? Noem projecten!

Ben je net afgestudeerd en ben je op zoek naar jouw eerste (droom)baan? Denk er dan aan om vakken, minoren en projecten verder uit te diepen op jouw cv. Of gebruik deze als voorbeelden om jouw vaardigheden uit te leggen. Hetzelfde geldt voor het noemen van nevenactiviteiten zoals commissies.

Lees hier meer sollicitatietips!

Like it? Share it!