Brunel certificeert Engineers

Tuesday, June 30, 2015

Brunel zal een aantal uitverkoren Brunel engineers certificeren  tot Chartered of Incorporated engineer. De titels ‘Chartered Engineer’ (CEng) en ‘Incorporated Engineer’ (IEng) zijn internationaal erkende kwalificaties, gegeven door het beroepenveld.

Hiermee kan de ingenieur aantonen te streven naar excellentie en continue ontwikkeling in zijn of haar vakgebied. Om de accreditatie te behouden dient de ingenieur competenties en kennis op zijn of haar vakgebied in relatie tot maatschappelijke ontwikkelingen bij te houden. Voor ingenieurs is dit kwaliteitskeurmerk een uitgelezen kans om zichzelf te ontwikkelen en te profileren. Brunel is de eerste arbeidsbemiddelaar in Nederland die haar engineers certificeert.

Certificering komt mede voort uit het samenwerkingsverband met Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), de beroepsvereniging van ingenieurs sinds begin dit jaar. Eind vorig jaar ondertekenden het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) en de Britse Engineering Council een historische overeenkomst om de internationaal erkende beroepskwalificaties Chartered Engineer (WO-niveau) en Incorporated Engineer (HBO-niveau) voor ingenieurs ook in Nederland in te voeren. Het is voor het eerst dat de Engineering Council een beroepsvereniging buiten haar eigen instituten toestemming geeft om ingenieurs deze kwalificaties te verlenen en deze bij te houden in een eigen register. Beroepsverenigingen uit andere Europese landen volgen deze ontwikkelingen met belangstelling. Ook voor bedrijven biedt deze beroepskwalificatie kansen. Zij moeten immers strategische flexibiliteit ontwikkelen met de beste mensen om effectief te kunnen reageren op veranderingen van buitenaf en om economische kracht te behouden en te vergroten.

Er zijn veel voorbeelden waar een gebrek aan innovatieve capaciteit of onvoldoende gevoel voor de markt heeft geleid tot het verdwijnen van productielijnen, merken of hele bedrijven. Innovatie, het nieuw of anders gebruiken van technologieën en de maatschappelijke context zijn cruciaal. Deze internationaal erkende Chartered Engineer-structuur faciliteert om de nieuwste kennis te delen en te borgen. 

KIVI logo