Privacy jurist bij Brunel

woensdag 4 januari 2017

Op 15 augustus van dit jaar ben ik dienst getreden bij Brunel als jurist Privacy. Ik tekende mijn contract na een drukke periode van gesprekken bij verschillende potentiële werkgevers, waarvan een aantal mij een concreet aanbod hadden gedaan. Ik heb uiteindelijk voor Brunel gekozen en ik ben erg blij dat ik deze stap heb gezet.

Waardering
Een van de redenen dat ik voor Brunel heb gekozen was het leuke gesprek dat ik had met mijn huidige consultant Jesper Schildwacht, toen ik voor het eerst op gesprek kwam bij Brunel. Jesper toonde oprechte interesse in de persoon achter mijn CV en het was niet zo’n stijf en formeel gesprek zoals ik er al zoveel achter de rug had. Dit paste veel beter bij mij. Tijdens het gesprek gaf Jesper aan dat Brunel veel inzet op de ontwikkeling en begeleiding van hun medewerkers. Dit is geen loze belofte gebleken. Dat is ook meteen wat ik het meeste waardeer aan Brunel: er wordt écht geïnvesteerd in de medewerkers die zij aannemen. Hieruit spreekt veel vertrouwen en waardering naar hun medewerkers toe.

Privacy jurist
Toen ik tekende bij Brunel kon ik niet direct aan een eerste opdracht beginnen. Er lag op dat moment namelijk wel een hele mooie potentiële klus op tafel als privacy jurist bij een kleine gemeente, maar daarvoor was vanuit de gemeente nog geen officieel startschot gegeven. Ik zou daar onder begeleiding van een ervaren jurist (ook van Brunel) aan een groot privacy project kunnen gaan werken. Na zes weken werd het startschot gelukkig gegeven, waarin ik in de tussentijd (betaald) thuis zat. Ondanks dat heeft Brunel direct boeken voor mij aangeschaft zodat ik kon beginnen met het studeren voor mijn CIPM Certificaat - een belangrijk privacy certificaat dat ik graag wilde behalen).

Ambities
Naast de ruimte die mij wordt geboden individuele cursussen en trainingen te volgen worden daarnaast ook veel trainingen georganiseerd vanuit Brunel zelf. Zo heb ik de afgelopen maand onder andere de training DISC Communicatiestijlen gevolgd en de cursus Harvard Onderhandelen. Naast de nuttige soft-skills die je opdoet bij deze trainingen, is dit ook een leuke gelegenheid om je collega’s van Brunel te leren kennen. Ook worden er regelmatig leuke diners en andere activiteiten georganiseerd waar je met je collega’s samenkomt onder het genot van een hapje en een drankje. Ik vind dit een fijne toevoeging.
Kortom, ik heb het erg naar mijn zin bij Brunel. De consultants van Brunel zijn betrokken ik merk dat ze zich echt inzetten voor mij. Dit heeft mij een leuke, uitdagende opdracht opgeleverd. Daarnaast biedt Brunel mij de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen in de richting die ik zelf ambieer.

Barend Bon