Van logopedie naar ABN AMRO

woensdag 20 juli 2016

Dankzij het Young Specialist Program (YSP) werk ik momenteel bij de ABN AMRO als Adviseur Dagelijkse Bankzaken. Dit is een front office functie waarbij ik in een bankkantoor werk. Ik voorzie klanten van advies op het gebied van betalen, lenen, sparen en verzekeren.

De combinatie van het helpen van klanten en de face-to-face interactie geeft mij veel  voldoening. Ook staat mijn ontwikkeling niet stil; er worden mij diverse cursussen en trainingen aangeboden vanuit zowel Brunel als ABN AMRO waardoor ik elke dag blijf leren en groeien. Vanwege mijn compleet andere vooropleiding – HBO Logopedie – had ik een paar jaar geleden nooit verwacht dat ik hier nu zou werken.

Voldoening
Voordat ik als Young Specialist bij Brunel aan de slag ging was ik werkzaam in een compleet ander werkveld, namelijk in de gezondheidszorg als logopedist. Ondanks het plezier in het uitoefenen van dit vak merkte ik dat het mij niet genoeg voldoening gaf en dit niet als mijn droombaan voelde. Hierdoor ben ik rond gaan kijken naar wat mij wel leuk leek en zo kwam ik bij Brunel terecht binnen het YSP. 

Opleidingen
Door mijn werkverleden wist ik weinig af van de financiële dienstverlening, maar dat was niet erg aangezien het YSP je daarin ondersteunt. Je krijgt diverse opleidingsmogelijkheden aangeboden. Zo heb ik meerdere WFT’s (Wet op het Financieel Toezicht) behaald, in mijn geval WFT Basis en WFT Hypothecair Krediet. Na het behalen van beide  certificaten begon ik aan mijn eerste project bij de ABN AMRO. Naast dat ik enorm veel geleerd heb tijdens het YSP, was het ook erg gezellig met de medetrainees. Je bouwt meteen aan je netwerk en leert veel van elkaar door de diverse vooropleidingen en werkervaringen van iedereen. 

Samenwerking
De eerste maand bestond voornamelijk uit een opleidingsprogramma. Hierbij werd de nadruk gelegd op ontwikkelen en samenwerken, maar ook het delen van ideeën en ervaringen werd gestimuleerd. Verder werd er veel informatie verschaft over mogelijke organisaties en projecten waar je via Brunel aan de slag zou kunnen. Hierover heb ik ook diverse gesprekken gehad met de consultants van Brunel. 

Brunel heeft actief gezocht naar een project dat aansluit op mijn wensen en vaardigheden, daarnaast hebben zij mij geholpen te bepalen welke richting het beste bij mij past en aansluit . Op persoonlijk vlak blijf ik mij ook ontwikkelen. Elke dag is een leerproces en ontdek ik nieuwe eigenschappen en vaardigheden van mezelf die ik nog niet kende. 

Sanne Leferink

Ben jij benieuwd naar het Young Specialist Program van Brunel? Klik dan hier >>>