Als eerste op de hoogte van nieuwe blogs?

Volg ons op Social Media!

Afbeelding Afbeelding Afbeelding 

Sitting on a ICloud

Ik heb lang zitten twijfelen over een blog over Steve Jobs. Het heeft weinig toegevoegde waarde, alles is wel gezegd of gedacht. Het afscheidscadeau van meneer Jobs was de Iphone 4s maar vooral iOS 5 met Icloud.

Terwijl de hele IT wereld al lang bezig is om er achter te komen wat cloud nu precies is en wat er mee te doen brengt Apple het naar de “gewone mens”. De aanhalingstekens staan er omdat zodra een persoon gepakt is door een Apple product, “gewoon” niet meer op zijn plaats is. Sommige producten zijn misschien beter dan het vergelijkbare Apple product, maar het Apple gevoel maakt een mens blind voor specs en mogelijkheden.

Anyway, de cloud blijft een onderwerp dat niet weggaat. Sterker nog, nooit meer weg zal gaan. Het grootste issue is, en blijft, natuurlijk de garantie dat data altijd beschikbaar zijn voor je bedrijf, maar vooral alleen beschikbaar zijn voor jouw bedrijf en niet de buitenwereld.

Kijk je naar de gewone mens (zowel binnen als buiten de IT) dan zal meer dan 90% je geen uitleg kunnen geven van wat de cloud is. ‘But times they are a changing’: binnen 1 week van de lancering van de iCloud waren er 20 miljoen gebruikers. 20 Miljoen onwetende “gewone” mensen die weten wat Icloud is en je kunnen uitleggen hoe het werkt.

Waar de IT wereld al meer dan 5 jaar mee bezig is: de acceptatie van het cloud fenomeen, is er één persoon geweest die de wereld in één week heeft kunnen overtuigen en bedrijven het laatste zetje heeft gegeven om zich vol in de cloud te storten.

Er zit boven iemand op een Icloudje naar beneden te kijken en ik kan me niet anders voorstellen dan dat hij met een kleine glimlach op zijn gezicht zal zeggen: “You are welcome World”. 

Alle blogs van Marco

Marco Visser, Directeur IT

 

 

IT vacatures